Agurkų derlius

Author: Agne Audejiene / kategorijos: , ,

Šiemet užderėjo gausiai. Kas antrą dieną priskinu po porą krepšių. Čia šio ryto "grobis":)



Kadangi daug klausiančių, kaip marinuoju žiemai, nutariau čia parašyti anytos receptą. Receptas puikus, išbandytas, nors marinavimu ne visai tikslu būtų vadinti, nes agurkų skonis būna kažkoks tarpinis tarp marinuotų ir raugintų. Bet geras skonis:) Taigi:
Nusiplaunu švariai agurkus. Tiesą sakant, pats ilgiausias ir kruopščiausias darbas, nes plaunu po tekančiu vandeniu kiekvieną agurką su kempinėle. Išsiplaunu su soda trilitrinius, nuvarvinu. Į stiklainį dedu krapo žiedyną, kelis lauro lapelius, supjaustau porą skiltelių česnako, dedu kelis juodus pipirus. Tada prikišu agurkų ir užpilu verdančiu vandeniu. Palaikau 5 minutes, tada vandenį nupilu, tiesiai į stiklainį dedu 3 gerus šaukštus nejoduotos druskos, 2 šaukštus cukraus, 1 šaukštelį citrinos rūgšties. Dar dedu į kiekvieną stiklainį po gabaliuką džiovinto raudono aitraus pipiro, kad geriau laikytųsi, bet jei neturit, galima ir be jo. Tada vėl pilu verdantį vandenį ir užsuku stiklainį su spiritu išvalytais dangteliais. Pavalau ir stiklainio kakliuką prieš sukdama. Tada apverčiu aukštyn kojom, pastovi, kol pravėsta.

Kadangi agurkų sočiai, kai kurie perauga ir nebetinka konservuoti, tai parašysiu ir mišrainės receptėlį, kuriuo draugė Diana pasidalino.
Supjaustom porą, žalius agurkus ir krabų lazdeles, truputį padruskinam, dedam grietinės ir majonezo, maišom ir skanaujam. Proporcijos visų produktų pagal skonį:) Man labai patinka:)

1 komentarai:

Linutukas rašė...

jeeeegaaaaa, ir as taip agurkus ziemai uzsikoncervuoju, mmmm tikras skanumelis gaunasi, dar nei karto enusove dangtelis :) :) :)

Rašyti komentarą