Ruošiamės Velykoms

Author: Agne Audejiene / kategorijos: , , , ,

Šiemet tokios vėlyvos Velykos ir atrodė, kad iki jų laiko dar ooooooi, kiek daug, tačiau susigriebiau, kad jau tik savaitė beliko:) Ketvirtadienį per būrelį su mažąja kompanija ėmėmės siūti margučius iš dirbtinio veltinio. Per valandą visi pasiuvo po margutį. Tiesą sakant, truputį baiminausi, kad mažiesiems Viltei ir Motiejui (abu ketverių metų) sunkiau seksis su adata darbuotis, bet puikiai sučiupinėjo, pirštų nesusibadė ir net neatrodė, kad jiems labiau sudėtinga, nei vyresniems - Emilijai, Rokui ir Elzei (šešiamečiams) ir antrokei Eglei.



Vaikams labai patiko, todėl kitą savaitę imsimės sagų siuvimo - noriu juos pamokyti tų paprastųjų, bet man regis, svarbiausių pagrindinių rankdarbių, kurių mes taip pat vaikystėje išmokom.
Maniškės, o ir aš pati, įkvėpimo pagautos, vis dar siuvam namie. Labai smagi medžiaga darbeliams tas dirbtinis veltinis - krašteliai nebryzga nukirpti, minkšta ir jauku.

3 komentarai:

+ simonas rašė...

Super. Labai gražu. Žiūriu, ir aš visokiems tokiems dalykėliams turiu potraukį. Jei pavyks, dar šiandien pjūkleliu ketinu išsipjauti bent vieną kaulinę adatą. Prieš kokį mėnesį nusipirkau jaučio kaulą, nuviriau, nuvaliau ir palikau džiūti ant saulės. Reiks eit pažiūrėt, bet vis tiek ilgiau jau nebelauksiu, turbūt. O ta kauline adata bandysiu gal megzt-rišt senuoju vikingų būdu – mazgais. :) http://ranku-darbo-gyvenimas.blogspot.com/2010_08_01_archive.html

Agne Audejiene rašė...

Ačiū, Simonai. Labai lauksiu Tavo bandymų rezultatų.

Unknown rašė...

Nereali ideja Velyku medeliui papuosti :)aciu :)
pirksiu daug vatos siandien ir spalvotu siulu :)

tavo labai grazus "gerulis". seksiu :)

Rašyti komentarą