Varnikų draustinyje

Author: Agne Audejiene / kategorijos: , ,

Kol dar nesibaigė gražus ruduo, noriu pasidalinti įspūdžiais iš pasivaikščiojimo Varnikų draustinyje. Tiesa, mes ten vaikščiojome vasaros pabaigoje, bet manau, kad ir auksinis ruduo ten turėtų būti nuostabus, o miške jau turėtų nebebūti uodų, kurie vasarą - ką daugiau, ką mažiau - erzzzzzina.
Iš pradžių bandėme Justiną vežtis vežime, bet neįveikėme pačioje pradžioje esančio kalniuko, todėl sugrįžome prie automobilio, persikraustėme į nešyklę ir kelionę pradėjome iš naujo. Po to sutikome porą šeimynėlių su sportiniais vežimėliais ir jau didesniais vaikiukais, kurių vežimai, matyt, gerokai lengvesni, nei mūsiškis su lopšiu.
Negali sakyti, kad suaugusiems pelkė daro labai didelį įspūdį, jei esi jau kokiam panašiam miške vaikščiojęs, bet vaikams tikrai patiko iš arti patyrinėti samanėles, pažiūrėti į akivarus ir ežeriukus. Visame take įrengtos informacinės lentelės apie draustinio augalus ir gyvūnus, medinis takelis tvarkingas ir prižiūrėtas. Žodžiu, puiki vieta pasivaikščioti ir pakvėpuoti pušynų oru. Ir visai netoli Vilniaus - prie pat Trakų.





1 komentarai:

+ simonas rašė...

Esam ir mes ten buvę. Labai faina vieta.

Rašyti komentarą